Søk
  • Prouder

5 tips for å få den beste russelogoen

En russelogo er førsteinntrykket og en felles identitet av gruppen. Den blir blant annet trykket på gensere, jakker, russedresser, hodebånd og klistremerker. Er man på en russebuss, russevan eller russebil er logoen en stor del av eksteriører og brukes som inspirasjon for resten av designet. Derfor er det viktig å få en russelogo man er fornøyde med og føler representerer gruppen på en god måte.


Designerne lager en russelogo ut i fra ønsker og tilbakemeldinger fra gruppen som bestiller og det er kun fantasien som setter grenser. Mange russegrupper sliter med å vite 100% hva de ønsker og for å ikke bruke lang tid på logoen har vi samlet 5 enkle tips til hvordan dere får den beste logoen for dere!


Sammenheng med navnet

Det første steget for å lage en russelogo er å ha navnet på plass. Det er normalt at en gruppe har 2 til 3 navn og logoer, en til teaser, en til dekknavn og en til konsept. Det er ofte en rød tråd gjennom alle navnene, for eksempel Marksmen 2021 byttet navn til Jakten 2021. Er dere usikre på hva dere skal ha som navn kan dere lese artikkelen samarbeidspartneren vår Dugnadsiden har skrevet her.


Velg designer

Det er viktig at dere finner en designer som kan oppfylle deres ønsker, så se på tidligere logoer om de har noe som passer dere. Alle profesjonelle designere legger ut referanselogoer på Instagram og nettsiden, så ta en titt på de designerne dere vurderer. Prouder har flere designere som spesialiserer seg innenfor forskjellige kategorier, enten dere ønsker fantasy, realistisk, en enkel russelogo eller noe helt annet – Prouder kan lage det.

Velg logostil

Det finnes forskjellige stiler på russelogoer, noen ønsker enkle logoer med tekst og kun noen streker, mens andre ønsker masse detaljer, flere figurer og mye ting som skjer i hele bilde. Finn ut hvilken stil dere ønsker og se på referansene til designerne. Her er noen av de mest populære stilene, men det finnes ingen grenser på hva designerne i Prouder kan få til.


Skriv detaljert logobeskrivelse

Det beste dere kan gjøre er å gi en så nøyaktig logobeskrivelse som mulig. Alt fra hvor teksten skal være på logoen, om dere ønsker firkantet, rund eller en annen form på bakgrunnen. Hvilke farger ønsker dere, skal dere ha en person i hovedfokus, eventuelt et annet objekt, og hva skal dere ha i bakgrunn eventuelt om dere ikke ønsker noe bakgrunn. Jo nøyere logobeskrivelse dere skriver, jo lettere er det for designeren å oppfylle ønskene deres.


Her er noen eksempler på hvordan bakgrunnen kan være:

Dersom dere har en klar visjon på hva slag russelogo dere ønsker, er det smart å tegne en skisse. Enten om dere tegner for hånd på datamaskin er det til god hjelp for designeren, og dere får det enklere som dere selv ønsker. For designeren spiller det ingen rolle om det er bra eller dårlig tegnet. Det gir dem uansett en større forståelse av hva dere ønsker og hvordan dere tenker.


Tilbakemeldinger

Når dere får tilsendt utkast av logoen, er det viktig at dere gir konstruktive tilbakemeldinger med hva dere ønsker annerledes. Påpek hva dere liker og hva dere ikke liker, kom også med forslag på hvordan det kan endres. Dere får et visst antall revisjoner/utkast ut i fra designer og pakker.


Til slutt vil vi ønske dere lykke til med logo! Ta gjerne kontakt dersom dere ønsker mer informasjon om logo fra Prouder.

163 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle