Søk
  • Prouder

Russelogo - Tips og inspo

Oppdatert: 20. mar. 2021

En russelogo er en grafisk fremstilling av russenavnet som representerer en russegruppe. Russ som er på russebil, russevan, russebuss, vandreruss eller konseptgruppe har russelogo.


Hva dere må tenke på

For å bestille russelogo må dere først finne et russenavn. Deretter må dere diskutere og finne ut hvordan dere ønsker å representere dette navnet best mulig. Dersom dere bruker en profesjonell designer på russelogo må dere huske at de ikke vet hva dere vil ha. Det burde dere ha klart for det beste resultatet: - Hva dere skal hete / russenavn

- Hvordan type stil dere ønsker på logoen

- Er det noen detaljer som er viktig for dere?

- Har dere noen ønsker om farger eller stil?

- Hvordan bakgrunn ønsker dere?

- Skal det stå hvor dere er fra?

- Skal det stå når dere er russ? - Er det andre russelogoer dere digger? Send gjerne russelogo eksempler


Les også: Tips til russelogo - finn det beste navnet


Russelogo til teaser

Teaser er det navnet russegrupper har før dekknavn. Teaser er mest vanlig for russebusser i visse områder. De fleste russegrupper som har teaser har også russelogo. Prouder lager russelogo til både teaser, dekknavn og konsept.


Russelogo til dekknavn

Dekknavn er det navnet russen heter før konsept. Dekknavnet skal derfor dekke for navnet dere heter i russetiden. Det er veldig vanlig å ha russelogo til dekknavn, og også vanlig å ha russegenser, russejakke, klistremerker og andre russeklær med logoen deres. Dekknavn er ofte det navnet man har lengst, og det kan derfor være lurt


Russelogo til konsept

Konsept er det dere skal hete i selve russetiden. Alle russegrupper har russelogo til konsept. Dette er logoen dere har på russebilen, russebussen, russeklær, sosiale medier og alle andre steder dere kan promotere for russegruppen deres.


Les også: våre FAQ om russelogo


Hvor lang tid tar det å lage en russelogo?

Det varierer stort hvor lang tid det tar å lage russelogo. Det spørs når dere bestiller og hvor detaljert logo dere ønsker. Det er mange som bestiller russelogo samtidig for å rekke frister eksempel hos Russedress og Russeservice. Et godt tips er derfor å bestille logo i god tid, så dere ikke må stresse med frister. Dere vil heller ikke at designerne skal stresse med å bli ferdig.

Vi i Prouder gjør alt vi kan for å levere raskest mulig, og nederst i bestillingsskjema oppdaterer vi hvor lang tid vi bruker på en russelogo.


Hvordan lage russelogo selv

Noen russegrupper prøver lage russelogo selv. Dette anbefales kun dersom dere har erfarne designere som også har erfaring med trykk. Det er flere russegrupper som klarer å lage selve logoen til Instagram og andre steder, men ikke ikke har erfaring med trykk. Dette kan gjøre at russeklær, klistremerker (stickers), hodebånd og andre trykksaker blir dårlig. Dersom dere ikke har erfaring med å lage grafiske filer til trykk vil vi anbefale å bruke en profesjonell russelogo designer.


Russelogo til russeklær og russedress

Et av de vanligste stedene å bruke russelogoen er på russeklær og russedressen. Mange russegrupper har egne russehettegenser, hoodies, russejakke (parkas) og andre russeklær med eget trykk. På zip genser er det vanlig med stor russelogo på ryggen og en liten logo på hjertet, mens på hoodies er det enten vanlig med stort trykk på magen eller ryggen. De fleste gensere pleier også å ha etternavn nederst på baksiden. Det er derfor viktig å ha en fet russelogo av god kvalitet så dere får gitt det beste inntrykket av deres russegruppe. Prouder samarbeider med Russedress og Russeservice som er de to største og mest seriøse aktørene i russebransjen.


Russelogo til klistremerker og hodebånd

Det er vanlig å bruke egen russelogo til klistremerker (stickers) og hodebånd til russetiden. Det er viktig at dere har en god kvalitet på logoen og deres logo designer vet hvordan de skal lage de ulike filene som passer best til trykk. Deres russeprofilering kan bidra til hvor kjente deres russegruppe er. Noen russegrupper har også flere ulike klistremerker, og dersom man har kule logoer kan man eksempel ha et klistremerke med hele logoen og et stickers med kun teksten. Vi i Prouder lager både klistremerker for russ, hodebånd og banner. Alt dette kan bestilles i vårt bestillingskjema.


Russelogo eksempel

Det finnes mange eksempler på russelogoer. Det er ulike stiler, og visse trender som utvikler seg. Trendene kan variere stort og russelogo bakgrunnen har eksempel de siste årene vært firkantet

Vi har en populær Instagramkonto hvor dere kan se masse eksempler på russelogoer.


Hvor mye koster russelogo?

Russelogoer kan variere stort i pris. Ønsker dere en billig russelogo eller en dyr russelogo? Det spørs på kvalitet, antall endringer og hvor detaljert logoen skal være. Dersom dere ønsker en billig russelogo med eksempel bare tekst vil eller om dere ønsker en logo med to figurer som er tegnet for hånd. Prisene på en russelogo kan derfor variere fra 2.000 kr til 10.000 kr avhengig av hvor bra kvalitet dere ønsker. Mange russelogoer starter med å se etter billig russelogo, til de innser at det er mer lønnsomt å bruke en profesjonell aktør som lager de riktige filene til trykk. Det finnes mange historier om russegrupper som kjøper billig russelogo og ender med å få dårlig trykk på russejakker, russegenser, russedress og lignende.


Inspo til russelogo

Det finnes mange måter å finne inspo til russelogo. Her er noen måter å finne inspo til hvordan russelogo dere ønsker: - På Prouder sin Instagram

- På russ.no

- Søk på IMDB på serier og filmer

- Søk på navn dere vurderer på google bilder


Russelogo 2021

Er dere russ i 2021 og ser etter en russelogo? Vi har lang erfaring og vil veldig gjerne lage deres russelogo. Vi har mange russelogo designere og kan lage alle former og type logo både til teaser, dekknavn og konsept. Bestill på vår forside eller send oss en mail til post@prouder.no for eventuelle spørsmål


Hvem er Prouder?

Prouder er en russelogo designer som har holdt på siden 2010 og laget over 2000 russelogoer. Det startet som en designer som lagde russelogo men har de senere årene utviklet seg til å bli flere designere som lager russelogo. Våre designere har ulike stiler og samlet over 30 års erfaring med design.

2 174 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle