Søk
  • Prouder

Russenavn - Finn det beste navnet

Et russenavn er navn på en russegruppe. Noen grupper har flere navn før rusetiden. En russegruppe er to eller flere personer og kan være en russebuss, russebil, russevan, vandreruss eller konseptgrupper.


Hvorfor har man russenavn?

Et russenavn er for å ha en felles identitet for å skape samhold. Alle på en russegruppe tilhører samme russenavn, med russelogo, russegenser, russedresser og så videre. Russegruppen holder sammen hele russetiden og kan oftest ende opp med veldig gode vennskap.


Les også: Russelogo - tips og inspo


Slipp og slippfest

Et russeslipp er når en russegruppe slipper et navn. Du kan se på det som en form for lanseringsfest for russenavnet. Det er vanlig å ha slipp spesielt for teasernavn og dekknavn, og noen russegrupper har det også for konseptnavn. Andre russegrupper lanserer konseptnavnet den dagen russetiden starter og har da første dag i russetiden som feiring.


Teasernavn

Et teasernavn er vanlig for noen russebusser i visse områder. Det er ofte et useriøst navn og kan slippe allerede i 1. klasse på videregående. Det er ikke vanlig å ha teasernavn blant russebiler og mindre russegrupper.


Dekknavn

Dekknavn er navnet man oftest har frem til russetiden, hvor man bytter navn til konseptnavn. Dekknavn er ofte det navnet man har lengst, og derfor blir mest kjent for. Russebusser har som oftest alltid dekknavn, og noen russebiler og russevans velger det samme. Mindre russegrupper har vanligvis kun et navn, som da blir konseptnavnet.


Les også: Klistremerker for russ


Konseptnavn

Konseptnavn er det russegruppen heter i selve russetiden. Det er vanlig å trykke russelogoen og navnet på russegenser, russedress, russebuss, russebil, parkas og lignende for å promotere for egen russegruppe.


Vanskelig å time hva som kan være kult

Det er vanskelig å time hvilket russenavn som kan være kult og ikke. Dere skal tross alt finne på et navn i god tid før dere skal lansere det. Prøv å tenk hva som kan være kult også om 1 år, elle rom det er noen trender som starter å bli populære nås om ikke har tatt helt av enda. Det kan være alt fra en trend, en serie, en film eller lignende.


En russegruppe fra Fredrikstad kaldte seg pandemi 2020, og traff mildt sagt midt i blinken mtp Covid19. Saken er omtalt i TV2.7 528 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle